Прифаќање на cookies

За cookies

Cookies (“колаче”) се мали датотеки кои се користат за прибирање на информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на Нашата веб страна со што се овозможува побрз пристап. Исто така, во одредени случаи запишуваме информации во форма на „Cookies“ на Вашиот компјутер, со цел да ја приспособиме посетата на интернет страниците според Вашите потреби и навики.

Сите информации кои се меморираат во рамките на „Cookies“ ќе бидат искористени само за потребите на web сајтот и тоа на начин на кој Вашата приватност нема да биде загрозена.

Со користењето на оваа веб страница, се согласувате, односно ги прифаќате одредбите во наведени во Полтиката за приватност на ЗВРМ.

Ако не се согласувате со истата, ве молиме не ја користете нашата веб страница.

Информации Како да ги оневозможите колачињата ?

Менито „Помош“ („Help“)  во лентата со алатки на Интернет пребарувачот на вашиот компјутер ги дава следниве информации за корисниците:

  • Како да го спречите прифаќањето на нови колачиња во пребарувачот;
  • Како да го поставите пребарувачот да ве извести кога ќе примите ново колаче;
  • Како целосно да ги исклучите колачињата.

Постојат многу онлајн информации за колачиња во случај да сакате да прочитате повеќе, како што е: http://www.allaboutcookies.org  (на англиски јазик).

На пример, ако користите Internet Explorer верзија 11.0, морате да го направите следново:

  • изберете „Settings“, а потоа „Internet Options“;
  • кликнете на табулаторот „Privacy“;
  • со помош на лизгачкото мени да ги изберете опциите што ги преферирате.
© 2021 AIAM. All rights reserved.