Зошто да бидам член?

Членството во ЗВРРСМ и the IIA Global е вистинскa
инвестиција за напредок во Вашата професија и кариера

Здружението на Внатрешни Ревизори на Република Северна Македонија (во понатамошниот текст: ЗВРРСМ) е основано како непрофитна организација на 06.06.2008 година, со цел на промовирање на Внатрешната Ревизија  и нудење на поддршка во професионалниот развој на своите членови.

Здружението на Внатрешни Ревизори на Република Северна Македонија  е полноправен член на Глобалниот Институт на Внатрешни Ревизори (The Institute of Internal Auditors-Global).

Секој член на Здружението на Внатрешни Ревизори на Република Северна Македонија   автоматски станува член на Глобалниот Институт на Внатрешни Ревизори.

Зачлени се и придружи ни се

Ние сме водечка организација на внатрешни ревизори во државата Република Северна Македонија.

Ако сте вклучени во динамична професија на внатрешна ревизија, членството во ЗВРРСМ ќе ви помогне да напредувате и да бидете пред другите. Нашите услуги за членови и разни упатства ќе ви овозможат да бидете во тек и да ви помогнат да ги подобрите знаењата и вештините.

Придружете ни се и исто така ќе имате корист од информациите (можност за увид во сè што е тековно се случува). Членството ви овозможува да комуницирате со колегите од професијата во земјата и странство, пристап до обуки, семинари и други организирани професионални настани.

Ако сте нови во областа на внатрешната ревизија или сте само нов член на ЗВРРСМ, ние срдечно ве поздравуваме во заедницата на професионалци од областа на внатрешната ревизија. Работата во областа на внатрешната ревизија е возбудлива и корисна, но исто така предизвикувачка.

Тука сме со информации, упатства и поддршка доколку ви требаат. Покажете посветеност на вашата кариера и покажете ја својата професионалност со тоа што ќе бидете дел од најважната, водечка организација за внатрешна ревизија во светот.

Бенефити од членството на локално и глобално ниво

Членувањето во ЗВРРСМ ќе ви помогне направите разлика во вашата организација и ќе бидете препознати  како професионалец за внатрешна ревизија, подготвен да се справи со новите предизвици и новитети кои ги носи самата професија.

Најважните информации во врска со професијата внатрешна ревизија може да се најдат на македонски јазик на локалната веб-страница www.aiam.org.mk  и глобалната веб-страница https://global.theiia.org/ на англиски јазик.

Секој член на ЗВРРСМ има кориснички сметки за пристап до затворениот дел од овие веб-страници, кој е наменет само за членовите. Корисничките сметки за домашна веб-страница се различни од сметките за глобалната веб-страница.

За локалната  веб-страница на ЗВРРСМ, корисничкото име и лозинката (лозинка) се дефинирани од секој член при пополнување на апликацијата за електронски пристап за членство.

Глобалниот институт (IIA Глобал) доделува матичен број и лозинка на секој член. Секој нов член на ЗВРРСМ добива информации за својот матичен број и лозинка (лозинка) преку е-пошта од страна на IIA Глобал.

Новиот член на ЗВРРСМ, веднаш по плаќањето на членарина, истиот ден или следниот ден, станува член на Глобалниот институт (IIA Глобал).

Членството во ЗВРРСМ ви дава привилегиран пристап до водичи, ресурси и други специјални услуги. Мора да се најавите за пристап до овие ресурси. Не заборавајте дека можете да ги ажурирате деталите за вашите податоци и комуникација.

Преглед на  бенефитите од членството во ЗВРРСМ и The IIA Global

 • Покажете ја вашата професионална посветеност и прво прочитајте ги Статутот на Здружението, Кодексот за етика за внатрешни ревизори и Меѓународните стандарди за внатрешна ревизија.

Како член на IIA, сега сте дел од глобалната мрежа на професионалци посветени на почитување на етичкиот кодекс на IIA и работење во согласност со меѓународните стандарди за професионална пракса на внатрешната ревизија (стандарди):

 • Имате пристап до професионално водство каде ќе најдете сè што ви треба за да ја разберете професијата внатрешна ревизија што ќе ви помогне истовремено и во вашите работни обврски.
 • Прочитајте ги карактеристиките на „IIA сертификатите“ и одлучете се за квалификации со цел да ги подобрите своите кариери (CIA®, CGAP®, CFSA®, CCSA®, CRMA®.) Членовите добиваат значителни попусти на цените на испитите, како и при пријавување на освоените поени континуирано стручно образование (ЦПЕ).
 • Може да ги прочитате најновите информации за настаните во околината, информации од областа и многу повеќе.
 • По специјални цени само за членовите, можете да го нарачате престижното интернет издание на списанието “Внатрешен Ревизор”, објавено од ИИА Глобал на англиски јазик.
 • Имате постојана техничка поддршка за пристап до нашата страница aiam.org.mk, како и веб-страницата www.globaliia.org.
 • Веб-страницата IIA Global, globaliia.org ве информира за новостите од целиот свет во врска со професијата внатрешна ревизија истовремено овозможувајќи врски до блогови, глобални конференции / календар на настани, вести / публикации, како и видео-страницата AuditChannel.tv
 • Како член, добивате попусти на сите настани организирани од Здружението и имате право да присуствувате на бесплатни настани организирани само за членови.
 • За присуството на настани од ЗВРРСМ се здобивате со “Уверение за посетеност на настанот” и соодветно добивате одреден број поени за континуирано професионално образование (CPE).
 • Ако се приклучите на нашата мрежа, вие исто така станувате дел од меѓународната мрежа на професионалци за внатрешна ревизија ширум светот, броејќи над 180.000 внатрешни ревизори.
 • Преку социјалните мрежи (FB, LinkedIn) можете да се поврзете со колегите ширум светот.
 • Можете да се вклучите во работата на нашите секции, комисии и други подгрупи кои се формирани за разни активности и тековни настани и со тоа да го подобрите вашето знаење.
 • Бидете учесник или предавач на нашата годишна конференција, искористете ја можноста да се сретнете и да се поврзете со колеги од професијата од нашата земја и околните земји и истовремено да се афирмирате лично.
 • Ако одлучите да ги купите нашите печатени изданија на стручни упатства, како член имате право на попуст на цената.
 • Имате право на бесплатна употреба на книги од нашата библиотека.
© 2021 AIAM. All rights reserved.