Бесплатен вебинар: „Глобални стандарди за внатрешна ревизија – Предложени промени и јавна расправа“ 05/11/2023

Почитувани членови,

IIA BIH организира БЕСПЛАТЕН ВЕБИНАР:

„Глобални стандарди за внатрешна ревизија – Предлог измени и јавна дискусија“

11.05.2023 година. година – четврток

 

IIA ја трансформира меѓународната рамка за професионална пракса, вклучувајќи ги и стандардите за да ја подготви професијата за внатрешна ревизија за иднината.

Англиската верзија на предложениот нацрт Стандард беше отворена за јавен преглед и коментар на 1 март и продолжува до 30 мај со верзии на дополнителни јазици, вклучително и босански.

Теми:

– Вовед и историја на проектот IPPF Evolution – Нова структура на стандарди и ниво на покриеност на секој домен
– Големи промени и нови различни барања во секој домен – Преглед на процесот на јавен преглед и коментар

Предавачи:
– Анеса Бајриќ, член на Управниот одбор на IIA во Босна и Херцеговина, – Недим Чустовиќ, заменик директор на Централната единица за хармонизација
– Јозефина Беке Тривунац, Здружение на внатрешни ревизори на Србија

Апликациите треба да се испратат на е-пошта: info@interni-revizori.info

Број на часови признати од IIA во БиХ – 7 часа КПЕ

Бројот на часови признати од SRRF ќе биде објавен по одобрувањето.

Секое Добро!

IIA North Macedonia

Коментари

© 2021 AIAM. All rights reserved.