На своите членови IIA им овозможува купување на голем број професионална литература со специјални попусти, како и публикации кои се бесплатни за членовите.

book

На следниот линк може да пристапите на страната на IIA во делот Тестови за вежбање на испитот
CIA Practice Tests Header

 


Како до CIA сертификатот
cia1

Инвестирајте во сопствената професионална иднина. Детални информации за како да станете сертифицирани внатрешни ревизори


IIA ризница на информации: Ризик
cia2

Сеопфатен ресурс за професионалци насекаде на светот на тема водич за справување со ризици, публикации, обуки, настани и многу повеќе


IIA стандарди и практики
cia3

Прирачник за водење на внатрешната ревизија согласно стандардите на IIA.